Nu åbner Aarhus’ største klatrehal

Foto: PR. Den nye hal i Aarhus vil blandt andet indeholde klatreelementerne på billedet.
Profilbillede
dato

Den 13. januar slår klatringen i Aarhus rekord, når Boulders for tredje gang slår dørene op for en klatrehal i byen. Klatrehallen bliver Aarhus’ største og får placering i Højbjerg.

Fredag den 13. januar åbner Aarhus’ største klatrehal, og i den forbindelse inviterer Boulders til åbningsfest med fri entré for alle en hel uge frem.

Den 1550 kvadratmeter store Boulders-hal er placeret i Højbjerg i Marselisborg-området. Ud over 900 kvadratmeter klatreområder for klatrere på alle niveauer rummer hallen en økologisk café, et styrketræningsområde og en børnevenlig afdeling.

"Vi håber at se en masse klatreglade aarhusianere, når vi slår dørene op til en klatrehal, der som fun fact bliver Danmarks største, indtil vi en måned efter åbner en endnu større hal i Hvidovre."

"Vi åbner med en fest og en masse gode tilbud – blandt andet giver vi et 3-ugers introhold til alle der melder sig ind," siger Martin Petersen, direktør og medejer af Boulders.

Nyheden om en klatrehal i det sydlige Aarhus glæder 45-årige Malik Reiding fra Hørning, der har klatret hos Boulders i Aarhus Nord gennem seks år.

"Jeg bor syd for Aarhus og klatrer fire gange om ugen, så det er megafedt, at jeg nu næsten kan halvere køreturen til klatrehallen," fortæller Malik Reiding.


Foto: PR // Nyheden om en klatrehal i det sydlige Aarhus glæder 45-årige Malik Reiding (på billedet) fra Hørning, der har klatret hos Boulders i Aarhus Nord gennem seks år.

Faciliteter for små og store

Stort Kilter Board, OL-væg, børnevenlige klatrevægge i alle sværhedsgrader og et styrketræningsområde, der kan gøre det ud for et lille fitnesscenter, er blandt de faciliteter, som Boulders’ nye klatrehal vil indbefatte.

"Jeg glæder mig vildt meget til at prøve det nye Kilter Board, som jeg aldrig har prøvet før. Styrketræningsområdet har jeg brugt meget i Aarhus Nord, og jeg vil fortsat bruge især det mere klatrespecifikke udstyr som hand balls i den nye hal for at styrke min krop og balance," siger Malik Reiding.

Kilter Board er en interaktiv klatrevæg, som er styret gennem en app med et stort, globalt klatrefællesskab. Malik Reiding sætter samtidig pris på det store børneområde i klatrehallen.

"Min kæreste og jeg har ofte vores børn med i klatrehallen. Børn er af natur meget aktive, og i deres øjne er klatring ikke træning, men sjov leg," siger han.


Foto: PR // Malik Reiding har ofte sine børn med i klatrehallen - her på børnevæggen hos Boulders i Aarhus Nord.

Stor efterspørgsel fra aarhusianerne

Foruden den nye klatrehal i Aarhus Syd har Boulders klatrehaller i centrum og den nordlige del af Aarhus. Den nyåbnede hal skal gøre klatring mere bekvemt for byens sydlige beboere efter stor efterspørgsel.

"Gennem de seneste år har vi oplevet en markant øget interesse for klatring, og vores klatrehaller i Aarhus er dagligt godt fyldte med klatreglade aarhusianere."

"Faktisk er interessen så stor, at vi som følge af pladsmangel har følt os foranlediget til at åbne endnu en hal," siger Martin Petersen og uddyber:

Klatrehallen får placering i Aarhus Syd efter stor efterspørgsel fra de af vores klatremedlemmer, der kommer fra området og også fra trekantområdet, hvorfra medlemmerne nu får en kortere køretur.

I Højbjerg er det lykkedes os at finde et stort lokale, der skaber rum for masser af klatreaktivitet.

Praktisk information

Boulders klatrehal i Aarhus Syd har adressen Søren Nymarks Vej 16A, 8270 Højbjerg. Der vil være åbent for besøgende i åbningstiden mellem klokken 10 og 22 alle ugens dage.

Styrketræningsområdet vil være åbent for medlemmer før resten af hallens åbningstider med tidlig ubemandet morgenadgang. 

Kilde: Epicent Public Relations A/S
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.