Nyt madprojekt skal skabe glæde og sammenhold i Skødstrup

Profilbillede
dato

Da Corona ramte Danmark, og samtlige restauranter på lige fod med det øvrige samfund blev lukket ned, fik Bruno Lecanu - der er chefkok og ejer af restauranten Det Franske Hjørne - en god ide. Han valgte bogstavelig talt at tænke ud af boksen og kastede sig over et nyt koncept, han længe havde haft i støbeskeen. Konceptet Chef Holmgaard - “Mad ud af Boksen”.

“Mad ud af Boksen”, der er det første af flere nye initiativer fra Chef Holmgaard, går ud på at levere færdiglavede kvalitetsretter på økologiske og lokale råvare til østjyderne. Indtil videre har det nye koncept været en stor succes særligt hos børnefamilier, yngre par og singler med en travl hverdag.

Det næste skridt er at målrette nogle måltidskasser til seniorerne. Hos Chef Holmgaard håber de også, at dette vil betyde at endnu flere fremover vil benytte sig af muligheden for et godt og sundt måltid til gode priser, fortæller Jacob Lænsø, der er projektleder for Chef Holmgaards nye projekter:

“I en travl hverdag er det ikke alle, som har tid og overskud til at kaste sig over madlavningen. Vores måltidskasser bygger derfor på et princip om convenience - det skal være nemt og hurtigt at gå til. Vi laver, pakker og leverer maden, så vores kunder kan nøjes med at varme og spise den, når det passer dem. Når kunderne bestiller, kan de selv vælge, om de vil nøjes med at bestille et enkelt måltid eller til flere personer og dage ad gangen, da maden er pakket til at kunne holde i flere dage”.

Foto: Dessertkok, Tor Stubbe 

Retterne, der kan vælges mellem, er en blanding af lokale og internationale anordninger, som jævnligt vil opleve udskiftninger. Der skal hele tiden være nye retter og smagsoplevelser at gå til. Planen er derfor også, at flere dygtige kokke vil komme til at sætte deres helt eget præg på de mange menuer i udvalget. Hidtil har det blandt andet betydet at en af danmarks bedste dessertkokke, Tor Stubbe, har gjort sin entré i køkkenet, hvor han blandt andet laver desserter til de mange måltidskasser.

“Mad ud af Boksen” er dog ikke det eneste nye projekt, der arbejdes på hos Chef Holmgaard. "Yderligere to projekter er på vej - og vi forventer at starte op engang i løbet af foråret", afslører Jacob Lænsø. Den første af disse er et udvidet koncept til “Mad ud af Boksen”, hvor Chef Holmgaard ønsker at åbne en mindre Pick-Up-Point på torvet i Skødstrup, hvor det er muligt at købe et mindre udvalg af de selvsamme retter, der sælges i måltidskasser.

At butikken skal ligge i hjertet af Skødstrup, er på ingen måde en tilfældighed. Inspireret af de små lokalsamfund i Bruno Lecanus eget hjemland, Frankrig, ønsker Bruno, at butikken kan bidrage til at skabe mere liv og glæde på den lokale egn - og at blive et lokalt samlingspunkt for Skødstrup-Løgten.


“Chef Holmgaard er lige så meget et lokalt projekt som et regionalt. Vi er hele tiden på udkig efter lokale samarbejdspartnere inden for både råvarer, logistik og pakning. Dels, fordi vi ønsker at støtte de lokale erhverv og give igen af alt den kærlighed vi har fået gennem årene i lokalsamfundet - men også af hensyn til blandt andet klima og miljø. Et af vores store mål er nemlig at gå fra lokal forankring til national forandring”, forklarer Jacob Lænsø.

Foruden samarbejdet med lokale og regionale virksomheder, distributører og landmænd, har Chef Holmgaard samtidig også stor fokus på økologi og bæredygtighed. Alle retterne i både måltidskasserne og i butikken, er således lavet med minimum 70% økologiske råvarer, ligesom at målet for emballagen er, at den skal være 100% genanvendelig for at sikre mindst muligt spild og belastning for klimaet. For som Jacob Lænsø fortæller, er det vigtigt for Chef Holmgaard at tage både et socialt, miljømæssigt og samfundsmæssigt ansvar.

Det sidste projekt, der i øjeblikket er lagt i kakkelovnen til hos Chef Holmgaard, er planen om at udleje pizzaovne på hjul til blandt andet fødselsdage, firmafester, festivaler og andre typer af arrangementer:

“Vi sørger for at levere det ønskede antal pizzaer - lavet på de bedste råvarer. Dette leverer vi sammen med en pizzaovn og diverse tilbehør som lækre salater, desserter, drikkevarer og meget mere. Du skal egentligt bare sørge for at tænde op i ovnen og smide pizzaerne ind, så er der friskbagte pizzaer på ingen tid, og festen kan så småt begynde”, fortæller projektlederen.


Måltidskasserne fra “Mad ud af Boksen” leveres i dag til samtlige byer og brofaste øer i Østjylland der starter med postnummeret 8000. Planen er, at konceptet med tiden skal udvides uden for Østjyllands grænser. Hver afdeling med fokus på lokale og regionale egnsretter i samarbejde med lokale distributører og virksomheder. Til trods for de mange planer og visioner for fremtiden understreger de hos Chef Holmgaard, at de store fremtidsplaner ikke vil få negativ betydning for de eksisterende koncepter - såsom Det Franske Hjørne:

“Det Franske Hjørne vil bestå, men vi får nok lidt ekstra at se til den kommende tid”, afslutter Jacob Lænsø med et stort smil.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Chef Holmgaard // Bruno Lecanu & Jacob Lænsø