Oplev universets mysterier gennem teleskopets øje

dato

Skødstrup Sognegård inviterer til en fascinerende aften med videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen, der vil udforske teleskopets betydning for vores forståelse af universet. Arrangementet finder sted tirsdag den 22. oktober 2024 kl. 19:00.

Teleskoperne har revolutioneret vores syn på universet siden Galileo Galilei for over 400 år siden rettede sin kikkert mod nattehimlen. Denne aften vil du få indsigt i, hvordan teleskoper ikke kun leverer smukke billeder, men også afgørende viden om big bang, universets udvidelse, stjerners grundstofindhold og meget mere.

Fra Galileo til James Webb

Hans Buhl og Hans Kjeldsen vil tage os med på en rejse gennem teleskopets historie, fra de første primitive kikkerter til nutidens avancerede kæmpeteleskoper og det revolutionerende James Webb-rumteleskop. Hør om de fascinerende objekter og fænomener, som vi kan observere takket være disse teknologiske vidundere.

En aften med viden og opdagelse

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Det er en oplagt mulighed for at dykke ned i universets hemmeligheder og forstå, hvordan menneskeheden har udvidet sine horisonter gennem teleskopets linse.

For yderligere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge dette link. For at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag, kan du følge nyhedsbrevet eller de sociale medier via dette link.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Skødstrup Sognegård, Kirkepladsen 2, 8541 Skødstrup
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut