Døgnrapporten i Skødstrup: tirsdag den 30. november

Profilbillede

Skødstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Randers en 31-årig rumænsk mand, der sigtes for tyveri og vold. Den 31-årige mand blev mandag kl. 16.40 taget i at stjæle en taske fra en forretning i Randers Storcenter.

Manden afleverede tasken tilbage, men så derefter sit snit til at løbe fra stedet. Butikschefen løb dog efter, og det lykkedes ham at få fat i manden lige uden for indgangen til centeret, hvorefter de begge snublede og faldt til jorden.

Herefter sparkede manden ud efter butikschefen og ramte ham på låret. Et vidne kom til stedet og hjalp med at få tilbageholdt manden og ført ham tilbage til butikken, hvorfra der blev ringet efter politiet.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for indbrud begået mandag aften i en villa på Marselisvej i Aarhus C.

En opmærksom borger opdagede omkring kl. 17.30, at der gik en person og lyste med en lommelygte over i naboens hus. Da han vidste, at naboerne ikke var hjemme, gik han over for at undersøge sagen nærmere. Da han kom hen til huset, kom en mand løbende ud derfra med et par mindre kufferter under armen. Manden gav naboen et lille skub, smed kufferterne og løb fra stedet, ned ad en nærliggende vej, hvor han forsvandt ind i en have.

Naboen kontaktede politiet, og kort efter var en hundepatrulje på stedet, som han kunne pege i den rigtige retning. En politihund fik færten af tyven, og den snusede sig frem til en have og ind i en busk, hvor en 28-årig mand lå og gemte sig. På ryggen havde han en taske, hvor der lå flere værdigenstande, som viste sig at stamme fra huset, han var løbet fra.

I huset var der en knust en rude og på den måde havde gerningsmanden skaffet sig adgang og stjålet nogle ure og andre værdier. Den 28-årige, der er albansk statsborger, fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Et stort skulderklap til den kvikke nabo, der reagerede hurtigt og fik ledt politiet frem til gerningsmanden.

**

 

Eftersættelse endte med påkørsel – to mænd anholdt

To betjente i en civil patruljebil blev mandag kl. 20.40 opmærksom på en bil, der kørte over for rødt i krydset Søren Frichs Vej/Vestre Ringgade i Aarhus. I det efterfølgende kryds kørte bilen også over for rødt, og patruljen satte blinket til og kørte efter for at få bilisten til at standse. Bilisten kørte dog videre i høj fart, mens han trak ud midt på vejen. På Ringgadebroen kørte bilen pludseligt noget langsommere, og da patruljen kom tættere på, så det ud som om, der ikke længere sad nogen på førersædet, og ingen styrede rattet.

Kort før krydset Ankersgade/Søndre Ringgade drejede bilen på vejen, og da betjentene vurderede, at det ville farligt at lade bilen fortsætte, påkørte de den bevidst, så den ramte ind i en lysmast. Der skete større materiel skade, men ingen personer kom dog umiddelbart noget alvorligt til.

I bilen sad to mænd på 25 og 28 år – ingen af dem på førersædet - og de blev begge anholdt på stedet. Under en ransagning af bilen fandt betjentene en kniv, en golfkølle og en joint. Køllen og kniven ville ingen af mændene kendes ved, men den 25-årige erkendte, at jointen var hans. Betjentene havde mistanke til, at mændene var påvirket, og da der ikke var klarhed over, hvem der havde kørt bilen blev begge sigtet for narkokørsel og fik senere foretaget en blodprøve.

Den 25-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer på grund af jointen. Der kan dog komme flere sigtelser i takt med, at politiets efterforskning skrider frem. Blandt andet skal det klarlægges, hvem der har ført bilen, og om en eller begge skal sigtes for kniv- og våbenbesiddelse.

Derudover blev der begået en del færdselsforseelser. Særligt alvorligt er det, at føreren af bilen tilsyneladende slap rattet og forlod førersædet under kørslen.

**

 

Oplyste han skulle aflæse varme – stak af med kontanter

Mandag kl. 09.10 ringede en mand på hos en 82-årig kvinde på Olaf Rudes Vej i Højbjerg. Manden spurgte kvinden, om det var hendes rollator, der stod nede på vejen, da han netop havde jaget nogle drenge væk, der havde stået og leget med den.

Manden ville gerne have kvinden til at gå med ned på gaden og se på rollatoren, hvilket hun indvilligede i. Kvinden kunne dog ikke umiddelbart se nogen skader på rollatoren, der i øvrigt stod låst fast. Manden tilbød hende dog at tage rollatoren med op i hendes lejlighed, så den ikke stod på gaden, men det afviste kvinden.

Herefter sagde manden, at han alligevel skulle op og tjekke varme i hendes lejlighed, hvilket undrede kvinden, da hun ikke havde hørt noget om dette. Hun gav dog manden lov til at gå med ind i lejligheden, men lod døren stå åben. På et tidspunkt bad manden hende gå ind i soveværelset og skrue på termostaten, mens han blev i stuen og tjekkede termostaten der.

Kort efter kom manden ind i soveværelse og sagde, at han lige skulle ned og hente sin makker for at få lidt hjælp, hvorefter han forsvandt ud af lejligheden og aldrig vendte retur. Senere på dagen opdagede den ældre kvinde, at der var stjålet en del kontanter fra en pung i stuen.

Østjyllands Politi har tidligere set denne fremgangsmåde, hvor en mand får adgang til ældre kvinders lejligheder under påskud af at skulle aflæse varme. Generelt opfordrer politiet til, at man beder om at se ID eller spørger ind til, hvilket firma vedkommende kommer fra, hvis man få besøg af en, der oplyser, at han skal aflæse varme, el eller andet.

**

 

Havde skunklaboratorie i lejligheden

Mandag kl. 10.02 besøgte en hundepatrulje en adresse i Egå, hvor politiet havde mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. På adressen traf betjentene en 29-årig mand, der blev gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet.

Han blev indledningsvist sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og blev gjort bekendt med, at han ville blive visiteret, og at politiet ville undersøge både hans bil og lejligheden. Dette gjorde dog manden ret ophidset, og han nægtede at lade sig visitere ved blandt andet at putte begge sine hænder i jakkelommerne.

Da han gentagne gange nægtede at tage hænderne op blev han til sidst anholdt og visiteret. I den forbindelse fandt betjentene en bilnøgle, og da de åbnede bilen fandt de en papkasse fyldt med poser og plastikbøtter med skunk samt nogle hampfrø og nogle LSD-mærker.

Stedet blev herefter gennemsøgt, og i et af værelserne i lejligheden blev der fundet et væksthus med lamper, pumpesystem og ventilator samt flere skunkplanter. Den 29-årige mand blev herefter sigtet for besiddelse og fremstilling af skunk med henblik på videresalg.

**

 

Cykler i brand

Mandag kl. 20.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand ved togstationen på Jernbanegade i Randers. Da betjentene ankom til stedet, kunne de se, at der havde været ild i to cykler, der holdt parkeret i en cykelskur ved togstationen. Ilden blev hurtigt slukket, og der skete ingen skade på hverken cykelskur eller de omkringliggende bygninger.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden var påsat, og Østjyllands Politi hører derfor gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogen personer ved cykelskuret mandag aften. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Råbende mand ved 7-Eleven

Mandag kl. 16.11 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra 7-Eleven på Jernbanegade i Randers, der blev generet af en meget beruset og råbende mand, der nægtede at forlade stedet. Da patruljen ankom, tog betjentene kontakt til den 24-årige mand, der var tydeligt beruset, højtråbende og aggressiv i sit kropssprog. Betjentene bortviste manden fra stedet, men han fortsatte med at råbe op. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

To mænd var klar til slagsmål

Natten til tirsdag kl. 00.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beværtning på Rosensgade i Aarhus C, der havde problemer med en gæst, der ikke ville forlade stedet. Da patruljen ankom til stedet, så betjentene to mænd, der var ved at komme op at slås på gaden foran beværtningen.

Betjentene forsøgte at skille de to mænd ad, men det havde ikke den store effekt. Til sidst lykkedes det dog betjentene at få ro på situationen, og anmelderen kom og udpegede den yngste af de to mænd, som ham, der også havde lavet ballade på beværtningen.

Begge mænd på 31 og 51 år blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden ved at have forsøgt at indlade sig i slagsmål. Den 51-årige mand blev herefter bortvist fra stedet, mens den 31-årige mand blev anholdt og fik lov at tilbringe resten af natten til detentionen.

**

 

Heste på natteløb

Natten til tirsdag kl. 03.53 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der løb fire løse heste med dækken på rundt i et villakvarter på Ahornvej i Harridslev i Randers NØ. Anmelderen ville selv køre en tur i området for at se, om der var en hestefold med hul i hegnet.

Kort efter meldte han tilbage til politiet, at han ikke umiddelbart kunne finde ud af, hvor hestene var sluppet ud, men at de nu stod helt roligt og græssede omkring Purager i Harridslev. Politiet fik fat i en kvinde, der boede tæt på, og som selv har heste. Hun fik dem indfanget og afleveret retur til rideskolen på Halagervej, hvor de var hjemmehørende.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.03 skete der et færdselsuheld i krydset Vistoftvej/Larixvej i Sabro. En 57-årig kvindelig bilist skulle lige over i krydset, da hun blev påkørt af en anden bil, ført af en 55-årig kvinde, der skulle svinge til venstre. Den 57-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 55-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 07.55 skete der et færdselsuheld i krydset Røndevej/Rodsøvej i Ebeltoft. En 43-årig kvindelig bilist havde sat farten ned, da den forankørende bil skulle svinge til venstre ad Rodsøvej, da kvindens bil blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 35-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 15.09 skete der et færdselsuheld på Kærvej i Grenaa. En 18-årig kvinde kørte ud fra en p-plads og svingede til højre ad Kærvej, da bilen, formentlig på grund af fedtet føre, gled mod højre og snittede en kantsten, hvilket betød at det højre forhjul punkterede. Bilen fortsatte med lav fart ind i et vejskilt. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 19.05 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Havnegade i Randers C. Bilens 29-årige mandlige ejer blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Mandag kl. 20.38 blev en 48-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SØ. Hun blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da hun blev fundet i besiddelse af en peberspray.

Natten til tirsdag kl. 03.01 skete der et færdselsuheld på Rydegårdevej i Allingåbro. En varebil, ført af en 40-årig mand, kom kørende ad Rydegårdevej, da føreren i en kurve mistede herredømmet over bilen, da det ene hjulpar kom ud i rabatten. Bilen kørte herefter frontalt ind i et træ. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Natten til tirsdag kl. 03.45 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Skødstrup.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Stadionvej i Hornslet begået mellem fredag den 26/11 kl. 15.00 og mandag den 29/11 kl. 11.20
  • I Hindbærhaven i Lystrup begået mellem fredag den 26/11 kl. 12.00 og mandag den 29/11 kl. 13.20
  • På P.P. Ørums Gade i Aarhus C begået mandag den 29/11 kl. 13.06
  • På Bønnerupvej i Glesborg begået tirsdag den 19/10 mellem kl. 04.00 og kl. 05.00
  • På Rosenvangs Allé i Højbjerg begået mellem fredag den 26/11 kl. 06.30 og mandag den 29/11 kl. 15.30
  • På Marselisvej i Aarhus C begået mandag den 29/11 kl. 17.27
  • På Olaf Rudes Vej i Højbjerg begået mandag den 29/11 mellem kl. 09.10 og kl. 09.20
  • På Hadbjergvej i Hadsten begået mellem fredag den 26/11 kl. 17.00 og mandag den 29/11 kl. 21.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk