Døgnrapporten i Skødstrup: torsdag den 4. november

Profilbillede

Skødstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.30 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for drab og røveri begået i forening med andre i forbindelse med drabet i søndags på en 18-årig mand i Viby.

I samme sag sidder tre mænd allerede varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere.

 

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 14.00 i Retten i Randers en 44-årig mand, der sigtes for salg af narkotika i forbindelse med nedenstående sag, hvor der tirsdag blev fundet en større mængde narko på en adresse i Norddjurs.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

Fra onsdagens døgnrapport

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 9.45 en 24-årig mand og en 43-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Randers. De sigtes for besiddelse af en større mængde narko med henblik på videresalg, efter Østjyllands Politis specialpatrulje fandt en del salgsposer med amfetamin og kokain på deres adresse i Norddjurs. Derudover blev fundet mange tusinde kroner i kontanter i hjemmet.

Ud over manden og kvindens adresse ransagede politiet også et værksted tilhørende den 24-årige, og her fandt politiet også noget kokain.

Ved grundlovsforhøret, der blev holdt bag lukkede døre, blev de begge varetægtsfængslet i fire uger. Den 43-årige kvinde kærede kendelsen til landsretten.

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus endte med 40 sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag eftermiddag og aften i atter en tur i det vestlige Aarhus, og denne gang blev det til 40 sigtelser.

Blandt de sigtede var en 27-årig mand fra det vestlige Aarhus, der blev taget i at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, hvilket afføder et klip i kørekortet. Da det var hans klip nummer 17, valgte færdselsbetjentene at inddrage hans kørekort på stedet.

En 30-årig mand fra Polen tog den frem for rødt lys på Ringvejen hen over Viborgvej midt i eftermiddagsmyldretiden. En udåndingsprøve forklarede årsagen til denne kørefejl, og manden måtte med til en blodprøve. Manden var i det mindste så ærlig, at han gjorde betjentene opmærksomme på, at han også havde røget hash. Han endte derfor med tre sigtelser: Kørsel frem for rødt lys, spirituskørsel og narkokørsel.

I alt blev det til følgende sager:

11 x Håndholdt mobiltelefon (klip)
8 x Hastighed (klip)
5 x Manglende sikkerhedssele
4 x Rødt lys (klip)
3 x Ulovlig overhaling (klip)
3 x kørekort ej medbragt
1 x Spirituskørsel
1 x Narkokørsel
1 x Hastighed tilbøde
1 x Hastighed til betinget frakendelse
1 x Ulovlig vending
1 x fodgænger frem for rødt

**

 

Kvinde udsat for MitID-bedrageri

Onsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi kontaktet af en 76-årig kvinde fra Højbjerg, der var blevet udsat for bedrageri. Kvinden var onsdag ved 13.30-tiden blev kontaktet telefonisk af en mand, der oplyste, at der var problemer med kvindens nye MitID.

Manden fik herefter overtalt kvinden til at udlevere personlige oplysninger og koder til ham, hvorefter der blev hævet flere tusinde kroner fra kvindens konto.

 

Gode råd fra politiet

Politiet har desværre oplevet, at svindlere kontakter nogle borgere på sms, e-mail eller på telefonopkald og tilbyder ”hjælp” med overgangen fra NemID til MitID. ”Hjælpen” består ofte i, at de franarrer folk deres personlige oplysninger og bagefter hæver penge på deres konto.

Politiet advarer kraftigt mod at afgive personlige oplysninger via links man modtager i sms’er og på e-mails. Al kommunikation om MitID foregår udelukkende via e-Boks eller netbank. E-mails, opkald og sms’er om MitID er derfor ikke troværdige. Heller ikke selv om det ser ud som om, henvendelsen kommer fra banken eller Digitaliseringsstyrelsen.

Gode råd til at undgå at blive snydt i forbindelse med overgangen til MitID:

  • Afvent, at du bliver kontaktet af din bank, når det er blevet din tur til at overgå til MitID. Kontakten foregår kun via netbank eller e-Boks.
  • Ignorer e-mails, opkald eller sms’er om MitID.
  • Tag aldrig et billede af dit NemID-nøglekort og udlevér aldrig koderne til andre.
  • Ring til din bank, hvis du er i tvivl om en henvendelse angående MitID.

**

Formodet hashhandler forsøgte at stikke af fra politiet

Onsdag kl. 21.30 ville en patrulje tage kontakt til en mand, der sad på en scooter på parkeringspladsen ved Asavænget i Randers NV. Manden havde dog ikke lyst til at tale med politiet. Da betjentene tog kontakt til ham, forsøgte han af flere omgange at få startet scooteren, hvilket til sidst lykkedes. Den ene betjent var dog i mellemtiden kommet ud af patruljebilen og han fik fat i føreren, der væltede af scooteren. Herefter forsøgte han at løbe fra stedet, men han blev indhentet ved Shell-tanken på Mariagervej, hvor han blev anholdt.

Under visitationen blev den 18-årige mand fundet i besiddelse af en del hash, pakket ind i små sølvpapirsposer, nogle piller samt nogle tusinde kroner. Han blev derfor sigtet for salg af narkotika og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

**

Færdsel

Onsdag kl. 07.19 skete der et færdselsuheld i krydset Jordbrovej/Langelandsgade i Aarhus N, da en 58-årig mandlig bilist med lav hastighed påkørte en forankørende bil, der blev ført af en 56-årig mand. Der skete umiddelbart kun mindre skade på bilerne, men det viste sig, at den 58-årige mand var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Onsdag kl. 08.14 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Ringkøbingvej, da en 24-årig kvinde kørte frem for ubetinget vigepligt og kørte sammen med en 54-årig mand, der kom kørende cykel. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade. Den 24-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 09.55 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby, da en 46-årig mandlig bilist påkørte en 29-årig kvindelig cyklist i forbindelse med et højresving. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 46-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 13.27 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vejlby Centervej i Risskov.

Onsdag kl. 15.03 skete der et færdselsuheld på Virkevangen i Randers SØ, da en personbil, ført af en 55-årig mand, påkørte en lastbil, ført af en 45-årig mand, bagfra. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 21.25 blev en 20-årig kvinde anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Stemannsgade i Randers C.

Natten til torsdag kl. 03.49 skete der et færdselsuheld på Frijsenborg i Hammel, hvor en bil brød i brand. Da politiet ankom til stedet, stod bilen midt på kørebanen og brændte, men der var ingen personer på stedet. Bilen blev bugseret væk og ejeren blev kontaktet. Hun oplyste, at hun ikke havde kørt bilen og ikke havde set den siden dagen før. Det vides derfor endnu ikke, hvem der havde kørt bilen.

Torsdag morgen kl. 05.08 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Skødstrup, da en 22-årig mandlig bilist påkørte en anden bil, der blev ført af en 72-årig mand, bagfra. Uheldet medførte betydelig materiel skade og det ene spor blev spærret, mens oprydningsarbejdet stod på. Der skete umiddelbart ingen personskade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Haslevangsvej i Aarhus V begået mellem mandag den 27/9 og onsdag den 3/11
  • På Rydevænget i Aarhus V begået onsdag den 3/11 mellem kl. 07.00 og kl. 18.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk