Gartnergården Aarhus: En oplevelse for hele familien

Foto: Gartnergården Aarhus.
Profilbillede

Kun få minutters kørsel fra hjertet af Aarhus finder du en hyggelig lille perle. Gemt væk fra byens larm og støj i Skødstrup finder du en idyllisk landejendom, som er forvandlet til en moderne gårdbutik. Her kan du møde Pil og hendes mand, som har fulgt drømmen, som mange af os har, men ingen tør tage. De har skabt en oase, som står i stor kontrast til miljøet i Aarhus midtby.

“Vi havde en romantisk forestilling, om at kunne leve af en lille gartnerhave,” fortæller Pil, mens hun uddyber, at hendes mand og hende selv startede Gartnergården op fra bunden.

Pengene var knap, da ægteparret valgte at forfølge deres drøm. Dog var deres passion for livet på landet og tanken om mad fra ‘Jord til bord’ så stor, at der ikke var noget, der kunne stoppe dem. Med en lille nyfødt på armen og ingen ansatte gik de i gang med at sælge ud af deres lille gartneri. 

“Det var en tid med meget lange arbejdstider, hvor vi lavede alting selv,” fortæller Pil.

Da butikken blev åbnet for ni år siden var de kun to. I dag har Gartnergården over 50 ansatte til at styre den daglige gang. Derudover får de hjælp fra flere lokale gartnere. 

En drøm om det sunde liv og naturen

Det er ikke hver dag, at man ser en ko eller går ud og henter æg hos sine høns, hvis man bor i Aarhus centrum. Der er derfor mange børn, som vokser op uden at have set, hvor deres mad kommer fra - eller hvordan et dyr egentlig ser ud. 

Dette skal der, ifølge Pil og hendes mand, være mulighed for at opleve, når man besøger Gartnergården. Derfor kan man i den moderne gårdbutik finde flere forskellige bondegårdsdyr, man kan lege med en kanin eller hoppe rundt mellem halmballer. 

“Det er vigtigt for os, at butikken er jordnær, og at børnene lærer noget om dyrene. Man har brug for at kunne få luft og lege, se dyr og være mere fri.” siger Pil og fortsætter: “Samfundet er blevet meget firkantet, vi trænger til at finde et frit liv, hvor man selv kan styre sin tid.”

Det er dog ikke kun dyrene, der er vigtig, det er maden også. På Gartnergården er det nemlig vigtigt, at man kan få et godt, sundt og hjemmelavet måltid mad, mens man er på besøg. Man kan nyde det i cafeen eller tage det med hjem til resten af familien. Størstedelen af Gartnergårdens ansatte arbejder i køkkenet og hos bageren - det er her, vi lægger størstedelen af vores tid. Der skal være mulighed for at få sund mad til en god pris. 

En anderledes indkøbstur

Selvom Gartnergården byder på et hav af forskellige produkter og specialiteter, så er dette langtfra det eneste, som de tilbyder. Du vil nemlig få en indkøbstur udover det sædvanlige. I weekenden er der næsten fyldt af besøgende, som er taget på udflugt for at besøge stedet. Mange af gæsterne ser det som en oplevelse og som et alternativ til f.eks. en forlystelsespark. 

Det skal ikke kun være en fornøjelse for moren at handle ind, men også for hendes børn og for hendes mand. I Gartnergården er der plads til leg og liv, hvilket også har spredt sig til lokalområdet. Gården tiltrækker nemlig mange besøgende, hvilket har været lukrativt for Skødstrup, som får mere og mere liv i byen. Pil og hendes mand oplever også, at mange kører langt for at besøge stedet og få en god oplevelse.

Deres drive kommer også fra de mange besøgende, som roser butikken, mens de er der: “Der er ikke noget mere fantastisk end kunder, der ikke har været her før, som siger “Wow det her er for vildt!”. Det giver mig et kæmpe drive.” Fortæller Pil og uddyber, hvordan hun elsker at se folk, der bliver positivt overrasket over deres butik. 

Lokalsamfundet har også været gode til at støtte ægteparret i deres rejse både i gode og dårlige periode. Det er især byerne Skæring, Egå og Studstrup, som kunderne kommer fra - eller Aarhus midtby. 

Fremtidens planer

Gennem deres levetid har Gartnergården åbnet en ny afdeling hvert år. Det betyder, at der altid er nye oplevelser og varer at komme efter. Der er bl.a. netop indgået en aftale med en blomsterdekoratør, som binder speciallavede buketter til kunderne hver fredag. 

“Forhåbentlig kan der i fremtiden blive plads til flere Gartnergårde rundt omkring i det danske land,” siger Pil.

Men for hende er dette dog ikke den ultimative drøm. Drømmen har nemlig aldrig været en landsdækkende forretning, men derimod det perfekte team. Når Gartnergården laver jobopslag, så får de en kæmpe strøm af ansøgninger. Det er dejligt for Pil, at Gartnergården er et attraktivt sted at arbejde.

Drømmen for hende er nemlig at få det perfekte team, som hver dag får butikken til at spille 100%. Pil håber derfor, at man i fremtiden kan give personalet endnu bedre forhold, så de er lige så passioneret for at blive på gården som ægteparret selv.

Læs mere om Gartnergården Aarhus på virksomhedens hjemmeside og Facebook

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Gartnergården Aarhus // Pil
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk