Nyt fra Skødstrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Skødstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for drabet på en 34-årig mand i Rådhusparken i Aarhus sidste år. 

**

 

Fire timers kontrol – 21 kørte med mobilen i hånden, 11 uden sele

Østjyllands Politi afholdt mandag mellem kl. 14.30-18.30 en færdselsindsats i det vestlige Aarhus - primært på Silkeborgvej, Viby Ringvej og Åby Ringvej. 

På de fire timers kontrol opdagede betjentene 21 bilister, der havde travlt med telefonen i stedet for at koncentrere sig om trafikken. Alle kan se frem til et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kroner ud over de 500 kroner, de skal betale til Offerfonden. 

Én af de 21 bilister, en 28-årig mand, blev dog skrevet for lidt mere, da et narkometer indikerede, at han var narkopåvirket. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, og da betjentene fandt noget hash og skunk i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

11 andre bilister står til en bøde på 1500 kroner, da de havde ”glemt” at tage sele på under kørslen. 

En 25-årig mand på motorcykel havde glemt hjelmen, men da politiet ville standse ham, satte han i stedet farten op og prøvede at køre fra en motorcykelbetjent. Undervejs brugte den 25-årige både fortov og cykelstier, men efter fem minutters eftersættelse gav han op og blev anholdt. 

Det viste sig, at han var frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, for manglende brug af hjelm og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Derudover blev han sigtet for flere andre færdselsforseelser. 

Den samlede indsats gav følgende resultat: 

21 x ulovlig brug af mobiltelefon.
11 x manglende brug af sikkerhedssele.
3 x hastighed by til klip
1 x hastighed Ringvejen
2 x rødt lys 
2 x kørsel i frakendelsestiden.
1 x kørsel i narkopåvirket tilstand
13 x øvrige forseelser

**

Indbrud i flere biler i Randers

Tidligt mandag morgen fik Østjyllands Politi flere anmeldelser om tyverier fra biler, der holdt parkeret samme sted i Randers C. På en p-plads ved Slyngborggade og Vestervold konstaterede en patrulje, at ruderne i syv biler var blevet knust. Alle bilerne var rodet igennem, men det er uvist, om der var stjålet noget. 

En patrulje sikrede spor på stedet, og ejerne af bilerne blev kontaktet. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid tømmer bilen for værdier, når man forlader den. Fjern evt. bagagerumsdækkenet og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter. 

**

 

Bronzeskulptur udsat for hærværk

En større bronzeskulptur på Vestertorv i Randers blev mandag morgen omkring kl. 8.30 udsat for hærværk. Et opmærksomt vidne så en mand stå og rykke hårdt gentagne gange i skulpturen, der gik i stykker ved den voldsomme behandling. 

Vidnet fulgte kortvarigt efter manden og tog et billede af ham, mens han fik kontaktet politiet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har en god formodning om, hvem gerningsmanden kan være. 

** 

 

Bilist udsat for vold efter uoverensstemmelser i trafikken

En 51-årig mand anmeldte mandag, at han omkring kl. 8.00 var blevet udsat for vold efter nogle uoverensstemmelser i trafikken på Annettevej i Brabrand. 

Ifølge den 51-årige kørte han i sin bil, da han og en anden bilist blev utilfredse med hinandens kørsel og gestikulerede til hinanden. Det endte med, at den 51-årige holdt ind til siden, hvorefter den anden bilist steg ud af bilen og kom hen til ham. 

Da den 51-årige også steg ud af sin bil, blev han, ifølge sin forklaring, slået med knytnæve i ansigtet af den anden mand, der efterfølgende kørte fra stedet. 

Den 51-årige pådrog sig nogle skader, som han efterfølgende blev behandlet for på skadestuen. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.13 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Asylvej/Skovagervej i Risskov. En 67-årig mandlig bilist kørte ud i rundkørslen og ramte ind i en 29-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 7.52 skete der et færdselsuheld på Dr. Margrethes Vej i Aarhus N. En 30-årig mandlig motorcyklist mistede kontrollen over sin motorcykel og væltede. Han blev efterfølgende kørt til skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 9.04 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Fasanvej/Frellingvej i Kolind. En 83-årig mandlig bilist kørte ud i rundkørslen og ramte ind i en 52-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev kørt til skadestuen, hvor hun blev behandlet for nogle brud. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Mandag kl. 15.05 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg. En 76-årig mandlig bilist kom af ukendte årsager til at køre over i den modsatte vejbane, hvor han ramte sammen med en modkørende bil ført af en 61-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 17.05 skete der et færdselsuheld i krydset Stationsvangen/Bondehaven i Skødstrup. En 70-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 71-årig mand. Da den 70-årige steg ud af bilen, trillede den baglæns og ramte ind i en bil med en 42-årig mand bag rattet. En alkometertest indikerede, at den 70-årige havde en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til ved uheldet. 

Mandag kl. 19.21 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Åbyhøj. En 20-årig knallertfører kørte ind i en 54-årig kvindelig fodgænger. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 21.20 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Flyvervej i Randers NØ. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Karetmagervej i Randers NV begået mellem onsdag d. 25/5 kl. 12.00 og mandag d. 30/5 kl. 12.15
På Elgårdsminde i Søften begået mellem fredag d. 27/5 kl. 11.30 og mandag d. 30/5 kl. 12.50
På Bülowsgade i Aarhus C begået mellem torsdag d. 26/5 kl. 12.30 og mandag d. 30/5 kl. 15.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Matilde Andersen ma@vores-mediehus.dk