Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Skødstrup - tirsdag den 19. januar

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Skødstrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør

**

 

20-årig brugte tre klip på under to minutter

Færdselspolitiet var mandag aften taget en tur til det vestlige Aarhus og området ved Silkeborgvej og Sintrupvej, hvor de holdt øje med, at alle kørte pænt og overholdt færdselsloven. Det viste sig dog langt fra at være alle, der havde helt styre på reglerne.

En 20-årig mand præsterede på under to minutter, at bruge tre klip i kørekortet. Han kørte med mindst 96 km/t på Ringvejen, hvor det er tilladt at køre 70 km/t, og foretog to ulovlige overhalinger på samme stykke. Det var desuden den 20-åriges klip nr. 5, 6 og 7.

Og den 20-årige var desværre langt fra den eneste, der kørte alt for stærkt. Blandt andet blev en 18-årig mand målt til 91 km/t på Silkeborgvej, hvor man må køre 50 km/t, mens en 24-årig mandlig bilist kørte med 136 km/t på Skanderborgvej, hvor det er tilladt at køre 70 km/t.

Fra kl. 16-23 blev det til 48 sigtelser og 46 sigtede. 28 kunne køre hjem med et klip i kørekortet, mens to fik en betinget frakendelse af kørekortet. I alt fordelte sigtelserne sig således:

  • 7 kørte over for rødt lys
  • 19 kørte for stærkt, 16 så meget at det gav klip i kørekortet og 2 så meget, at de fik kørekortet betinget frakendt
  • 3 talte i mobiltelefon
  • 2 overhalede ulovligt
  • 4 manglede sikkerhedssele, heraf et barn der ikke var spændt fast
  • 1 17-årig kørte uden ledsager
  • 1 kørte uden førerret. Da det var 4. gang blev hans bil beslaglagt
  • 11 fik sigtelser for øvrige sager som ikke at medbringe kørekort, manglende lygter, ikke at efterkomme anvisninger og lignende.

**

Anholdt efter at råbe til fanger i arresten

Mandag aften kl. 22.36 kørte en patruljevogn til arresten i Aarhus, hvor to mænd på henholdsvis 21 og 25 år stod på parkeringspladsen og råbte ind til én af arrestens indsatte. Men da det er ulovligt at sætte sig i forbindelse til personer, der er varetægtsfængslede og indsat i arresten, blev de begge anholdt og sigtet for ulovligt forbindelse med fanger.

**

Beruset mand sparkede til biler

Flere beboere på Hyacintvej i Randers blev omkring kl. 00.45 natten til tirsdag vækket ved, at en beruset og aggressiv 28-årig mand gik rundt og bankede på ruder, sparkede til biler, mm. En patrulje kørte hurtigt til stedet og mødte her to mænd. Den ene boede i et hus tæt ved, og var blevet vækket af, at den 28-årige bankede på døren. Han havde derfor åbnet for at tale med manden, som dog var så beruset, at han dårligt kunne stå på benene. Beboeren kunne derfor roligt følge den 28-årige hen til betjentene, som tog ham med på stationen, hvor han blev sigtet for hærværk.

**

Fire unge mænd sigtet for narkobesiddelse

En patrulje henvendte sig mandag aften kl. 20.21 i en lejlighed i Aarhus, hvorfra der var anmeldelser om, at det lugtede af hash. I lejlighedens sofa sad fire mænd på henholdsvis 24, 23, 23 og 23 år. Der mødte ganske rigtigt betjentene en ram lugt af hash, og i sofaen samt på den ene af mændene fandt de en pose med en mængde skunk. Alle fire mænd blev sigtet for besiddelse af narko.

**

Solgte narko via Snapchat

Mandag blev Østjyllands Politis specialpatrulje bekendt med, at der blev solgt narko via en bestemt Snapchat-konto. Kl. 20.00 opsøgte betjentene sælgerne på en parkeringsplads i Trige, og en 20-årig mand og en 16-årig dreng blev fundet i besiddelse af hash og skunk, og de blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Standset med narko og ulovlig kniv i bilen

Tidligt tirsdag morgen kl. 04.07 blev en 20-årig mandlig bilist standset i en rutinekontrol på Gudrunsvej i Brabrand. Fra bilen kom en stærk lugt af hash, og den 20-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko, mens betjente tog et nærmere kig på bilen. Her fandt betjenten flere klumper hash og en kniv. Den 20-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Færdsel

Mandag kl. 10.01 skete der et færdselsuheld på Brændtvadvej i Ørum Djurs, da en 18-årig mandlig bilist, som kom kørende i sydlig retning, af ukendte årsager kom ud i rabatten og mistede herredømmet over sin bil, kørte ned af en skrænt og ind i et træ. Den 18-årige blev kørt på hospitalet til tjek og klagede over smerter i fod, lænd og hoved, men kom ikke umiddelbart kritisk til skade.

Mandag kl. 12.12 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej i Skødstrup, hvor fire køretøjer var impliceret i et harmonikasammenstød. Uheldet skete, da der i forbindelse med vejarbejde på Kirkeholtvej var opsat en midlertidig lysregulering, hvilket skabte en del kø. En 55-årig kvindelig bilist overså køen og påkørte en 71-årig mandlig bilist bagfra, som derved blev skubbet frem i en 30-årig mandlig bilist, der igen røg frem i en 45-årig mandlig bilist. Den 72-årig mand og dennes passager blev kørt på hospitalet til undersøgelse, ligesom den 45-årige mand samt en passager og et barn fra bilen, blev taget med på skadestuen til undersøgelse.

Kl 15.05 mandag skete der på Silkeborgvej i Aarhus et færdselsuheld, da en skraldebil før af en 46-årig mand ville foretage et venstresving og herunder kørte ind over en midterrabat. Her ramte den 46-årige en stålpæl, som rev hul på bilens tank. Ingen kom til skade ved uheldet.

Mandag kl. 16.27 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Landevejen og Tingskov Alle i Tranbjerg, da en 66-årig kvindelig bilist holdt stille i krydset for at foretage et venstresving, mens en 29-årig mandlig bilist skulle køre lige over og derved kolliderede med kvinden. Ingen kom til skade ved uheldet.

En 14-årig dreng måtte mandag kl. 20.05 se sin knallert blive kørt til tjek på politistationen, da han blev standset på Kærvej i Grenå. Knallerten viste sig at være konstruktivt ændret, og den 14-årige havde desuden hverken knallertbevis eller forsikring på knallerten.

Mandag kl. 19.50 skete der et færdselsuheld på Akseltorv i Gjerlev ved Randers, da en 18-årig kvindelig bilist på grund af glat føre mistede herredømmet i et sving og påkørte et hus. Den 18-årige kørte i første omgang fra stedet, men blev kort efter fundet på en adresse tæt ved. Kvinden blev sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser ved færdselsuheldet.

Mandag kl. 20.50 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers, da en 20-årig kvindelig bilist, der kørte i østlig retning, mistede herredømmet over sin bil og påkørte autoværnet. Ingen kom til skade ved uheldet.

En 21-årig kvindelig bilist blev natten til tirsdag kl. 00.47 sigtet for narko- og spirituskørsel, da hun blev standset i krydset mellem Halmstadgade og Hasle Ringvej i Aarhus Nord.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds:

På Vestervang i Aarhus C begået mellem den 28/10 og den 30/10 2020.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler